Jorge Martin: Ik was dit weekend nummer 1

Auteur van het artikel: , gepubliceerd 12 mei 2024

Jorge Martin is er zeker van dat hij door het winnen van de beste startpositie in de MotoGP-kwalificaties, evenals de overwinning in de sprint en de race op zondag voor de Franse GP, een duidelijke boodschap naar de kopmannen van Ducati heeft gestuurd.

Martin moest bij de start van de race de leiding overdragen aan Bagna, maar in de laatste ronden, toen Marc Marquez hen naderde, versnelde hij het tempo en haalde de Italiaan in, die vervolgens in de laatste ronde werd ingehaald door Marquez. ronde.

“Dit is de vierde keer dat ik een nieuw ronderecord heb neergezet en beide races heb gewonnen. Het is niet gemakkelijk en je moet in goede conditie zijn, dus ik ben erg blij. Zelfs donderdag had ik niet verwacht dat ik zo'n resultaat zou kunnen bereiken. Ik kreeg de start niet, maar de rit achter Pecco was eigenlijk welkom omdat ik zijn rit kon bestuderen en ronden kon tellen om aan de bandenspanningscriteria te voldoen, aangezien hij iets lager was toen hij in deze omstandigheden aan de leiding reed. Ik geloofde dat ik sneller kon zijn en met nog zeven of acht ronden te gaan, voelde ik dat dit het juiste moment was om aan te vallen. De eerste keer faalde ik omdat ik iets te lang was en hij kon inhalen, maar bij de tweede poging slaagde ik erin een perfecte pass te geven. Ik nam een ​​risico door even later te remmen en het werkte. De laatste vijf ronden waren erg lang voor mij. Ik probeerde sneller te rijden, maar de race duurde al behoorlijk lang en ik was moe, de omstandigheden werden nog moeilijker gemaakt door de wind, maar ik slaagde erin een kleine voorsprong te creëren.”

De Spanjaard kwam na vorig seizoen zonder fabrieksstoel te zitten, waarvoor hij dit jaar weer strijdt. Na het optreden in Le Mans weet hij zeker dat hij duidelijk genoeg heeft laten zien wie de beste racer in de MotoGP is. ‘Ik bleef maar tegen mezelf zeggen: wie is nummer één? Wie is nummer één? En dit weekend was ik absoluut nummer één. Ik ben daar erg blij mee en het is een geweldig gevoel om Marc en Pecc te verslaan. Jullie zijn allebei buitengewone kampioenen, maar ik nog niet, dus ik ben erg blij met de uitkomst van vandaag."

Als u wilt, kunt u via PayPal snel en veilig aan ons doneren. Elke bijdrage helpt ons, jouw team World of Speed!

Doneren kan via deze link ->Doneer