Martin: Ze hebben ons niet verslagen op de baan, het kampioenschap werd beslist door een slechte band

Auteur van het artikel: , gepubliceerd op 19 november 2023.

Jorge Martin wees op een ‘slechte’ achterband vanwege zijn bescheiden resultaat in de MotoGP-race in Qatar, waardoor hij weinig kans heeft om wereldkampioen te worden, waardoor hij het ritme dat hij in de sprint van zaterdag liet zien niet kon herhalen test.

De Spanjaard won zaterdag en halveerde de voorsprong van Pecca Bagnaia, maar zakte in de race van zondag bij de start naar de achtste plaats en eindigde op een bescheiden tiende plaats, terwijl Bagnaia als tweede eindigde, waardoor zijn voorsprong in het kampioenschap werd vergroot tot eenentwintig punten. Er is nog maar één race in Valencia, waar maximaal 37 punten te behalen zijn.

"Je zag dat ik problemen had bij de start, toen de band leeg draaide", legde Martin uit. "De achterband werkte vandaag gewoon niet. Ik ben teleurgesteld dat het kampioenschap werd beslist door een slechte band. Maar dit is mij overkomen, het is jammer, maar het is wat het is.”

De Pramac-renner zette zaterdag de snelste ronde neer met een tijd van 1:53.355 op dezelfde bandenhardheid en vandaag wist hij de snelste tijd neer te zetten in 1:53.693, wat de elfde snelste tijd van de race was, terwijl Enea Bastianini met dezelfde bandenkeuze in de laatste ronde zette de snelste rondetijd neer, 1:52.978.

"Ik had veel problemen. Ik had geen grip op de achterband. Ik kon niet remmen, noch draaien, noch accelereren. Het was alsof ik op een natte baan reed. Met mijn ervaring heb ik in ieder geval enkele punten kunnen winnen, hoewel het niet gemakkelijk was. Laten we nu verder gaan en ik hoop dat ik kan slagen in Valencia. Daar kan van alles gebeuren. Pecco kan een fout maken, ik kan zeker beide races winnen, maar alleen als ik geen slechte band krijg zoals vandaag. De titel is nog onbeslist, maar het gat vóór de race in Valencia zou kleiner kunnen zijn dan nu vanwege slecht rubber. Ik ben een beetje teleurgesteld en heb het gevoel dat ze ons niet op de baan hebben verslagen, maar daarbuiten. Daarom blijf ik ontspannen en denk ik dat ik de titel van kampioen verdien."

Als u wilt, kunt u via PayPal snel en veilig aan ons doneren. Elke bijdrage helpt ons, jouw team World of Speed!

Doneren kan via deze link ->Doneer

Abonneren
Stuur een melding
0 Heb je vragen? Stel ze hier.
Inhoudelijke reacties
Bekijk alle reacties