Valentino Rossi test nieuwelingen met een LMP2-auto

Auteur van het artikel: , gepubliceerd op 2 november 2023.

Valentino Rossi bo ta konec tedna z belgijskim moštvom WRT nastopil na uradnem testiranju novincev prvenstva World Endurance Championship v Barhajnu, kjer bo prvič vozil prototipni dirkalnik razreda LMP2.

“Vesel sem priložnosti, da prvič sedem za volan dirkalnika LMP2,” je povedal Italijan. “To je odlična priložnost, ki mi jo je dalo moštvo WRT, saj imamo v načrtu v prihodnosti tudi testiranje BMWjevega hiperšportnika. Pred tem testom je zelo dobro dobiti nekaj izkušenj s prototipnim dirkalnikom LMP2, saj ima podoben nivo podtlaka in zanima me, česa sem zmožen za njegovim volanom. Ko bom v Bahrajnu pa bom z veseljem pogledal tudi zadnjo dirko sezone, saj upam, da bom v bodoče dirkal v prvenstvu WEC. Tako bom lažje občutil ozračje in potek dogodka.”

Na testiranju novincev bo z ekipo WRT nastopil tudi evropski prvak GT World Challenge Charles Weerts. “Že dolgo spremljam WEC program ekipe WRT zato se še toliko bolj veselim priložnosti, da preizkusim dirkalnik, s katerim so dosegli toliko uspehov,” je povedal.

Ekpa WRT je v 2021 v LMP2 razredu slavila zmago na vzdržljivostni dirki 24ur Le Mansa.

Als u wilt, kunt u via PayPal snel en veilig aan ons doneren. Elke bijdrage helpt ons, jouw team World of Speed!

Doneren kan via deze link ->Doneer