Bezzecchi: Ik had alles onder controle tot aan de fout

Auteur van het artikel: , gepubliceerd 11 mei 2024

Marco Bezzecchi miste een solide tweede plaats na een fout in de tiende ronde van de sprintrace van Le Mans, maar het tempo van de race bevestigde dat hij dit weekend heel snel kan zijn.

Bezzecchi, winnaar van de Franse Grand Prix van vorig jaar, volgde leider Jorge Martin gedurende de eerste tien ronden van de race, maar toen Marc Marquez het gat begon te dichten, maakte de VR46-rijder een fatale fout. "Ik had een goed gevoel, alles was onder controle. Het ritme was goed, dus ik was Jorge aan het inhalen. Maar toen ik Maruqez op mij af zag komen, probeerde ik mijn voorsprong op hem te vergroten.

Ik maakte een fout in de negende bocht en viel. Ik remde niet te laat, ik liet de fiets net iets te veel leunen, net als de ronde ervoor, wat genoeg was om mijn stuur te blokkeren. Dat had ik eigenlijk niet moeten doen, helaas verspeelde ik er het podium mee. Ik kan vandaag echt niet tevreden zijn, maar het is belangrijk dat we hebben bevestigd dat we ook hier competitief kunnen zijn", aldus de Italiaan, die waarschuwt dat er zondag zwaardere omstandigheden op de baan kunnen zijn. "Het ritme van de race zal anders zijn, het weer zal ook begrepen moeten worden, maar we kunnen een goed resultaat behalen."

Als u wilt, kunt u via PayPal snel en veilig aan ons doneren. Elke bijdrage helpt ons, jouw team World of Speed!

Doneren kan via deze link ->Doneer