E-Sports: 4e GTSS9 2021 Championship Race - Brands Hatch - Live

Auteur van het artikel: , gepubliceerd op 2 oktober 2021.

De vierde race van het GTSS18-kampioenschapsseizoen van dit jaar vindt vandaag om 9 uur plaats. Het is een kampioenschap dat plaatsvindt in een populaire racesimulatie Gran Turismo Sport, en de racers rijden vandaag op het beroemde circuit brands Hatch.

Vandaag staan ​​er twee races op het programma, namelijk de Rookie en Amateur klassen, in de laatste doe ik ook alleen mee. Voor mij wordt dit de vierde race in welk kampioenschap dan ook, en in de drie tot nu toe heb ik gemerkt dat ze ook beginners en amateurs in beide klassen extreem snel.

Tot aan de start van de race hebben we keuze uit twee raceauto's, namelijk de Aston Martin DBR9 of Jaguar F-Type Gr.3. Gezien de trainingen verwacht ik een spannende race op de voorgrond, waar ik het resultaat waarschijnlijk niet zelf zal afstemmen, aangezien ik nogal wat (seconden per ronde) mis voor de beste in de klasse. Maar elke ronde en elke race brengt nieuwe ervaringen met zich mee, dus ik verwacht er nogal wat van, maar ik hoop op een punt en streef naar een plaats rond de zevende plaats.

Ik hoop dat je geniet van het kijken naar de races, maar ik zal blij zijn met elk commentaar hieronder, of het nu lof, kritiek of advies voor betere tijden is 😉

De presentatie van de 4e race werd voorbereid door Danijel Vehab

Video: Daniel Wahhab

Race GTSS9 - Brands Hatch Rookie

In de Rookie-serverrace, na de dominante race, won ART_DeJovis zonder fouten voor Milena_Hudin en GT-al-jAzem.

Race GTSS9- Merken Hatch Amateur

In de amateur-serverrace vierde hij de overwinning Gregor Dajčar met een bijnaam Snoopy_swbe, de tweede was krrzz4en de derde aljazanej.

Hoewel ik een zware race verwachtte, was het een extreem inspannende beproeving voor mij, die nog moeilijker werd na een fout in de tweede bocht van de eerste ronde, toen ik duidelijk werd verrast door de koude baan en koude banden bij de remmen. Vanaf daar vervolgde ik de race met de beschadigde auto van de achtergrond, en het gebrek aan grip veroorzaakte wat meer spins en een daaropvolgende botsing met het hek, wat mijn race bezegelde, omdat de auto te beschadigd was.

Door de technische problemen van een van de renners kon ik niet slechter eindigen dan de 10e plaats, dus ondanks de teleurstelling ging ik door tot aan de finish en won uiteindelijk één punt. Maar we leren van onze fouten en zulke moeilijke races versterken ons. Nu volgt een paar uur rust, gevolgd door training voor de volgende race, die al komend weekend zal zijn.

Het kampioenschap stopt op het circuit Tsukuba, die we zullen aanvallen met een raceauto Subaru WRX Sti Isle of Man Gr.X.. Als beginner ken ik noch het circuit, noch de raceauto, dus er wacht me opnieuw een steile leercurve.

Daarvoor volgen de Semi-PRO en PRO serverraces, die op zondag plaatsvinden.