Onverschrokken racers Neli Štrajhar en Taja Petkovšek Škrlj treden in de voetsporen van Katja Pivk

Auteur van het artikel: , gepubliceerd op 3 januari 2023.

Terwijl de vijfvoudig landskampioen Katja Pivk uit Žirov, die de afgelopen jaren praktisch alles won wat er in de karting te winnen viel, in ieder geval tijdelijk afscheid nam van de kartbanen, hebben de vertegenwoordigers van het eerlijkere geslacht al twee nieuwe ijzers in de fire, de beloftevolle racer Neli Štrahjar en Tajo Petkovšek Škrlj.

Nadat haar vader Boštjan haar had geïnspireerd om te gaan karten, begon Taja Petkovšek Škrlj haar sportcarrière in 2015 met de hulp van Domn en Francij Jerančič, van wie ze ook haar eerste Lotus Micro Max-skelter kocht. Twee seizoenen later testte ze zichzelf in de Rotax Mini max-klasse, waar ze de derde plaats behaalde, en werd ze ook derde in de Sportstil Cup in het buitenland.

Taja Petkovšek Škrlj komt dit jaar uit in de klasse DD2.

Er volgde een korte wedstrijdonderbreking, aangezien ze vorig seizoen voornamelijk trainde in de Senior max categorie, en in het seizoen 2023 zal ze uitkomen in de DD2 categorie, waar ze vooral mikt op het podium. Het zal een extra bonus voor haar zijn als ze erin slaagt een van de snelle jongens te ontlopen.

Ook Neli Štrajhar boekt veelbelovende resultaten. De negenjarige uit Prapreč begon haar carrière in de karting in 2020, en tijdens haar eerste optreden in de Sportstil Cup in de categorie mini 50 won ze alle drie de races en vierde ze de overwinning, en herhaalde ze het succes in de tweede en laatste race van het seizoen in Vransko.

Neli Štrajhar maakte indruk met haar première-optreden en bijzondere rijstijl.

Vorig jaar besloot zij met haar team om in de sterkere Rotax Mico-groep te gaan, maar ze miste de thuiswedstrijden tijdens het seizoen en wijdde zich aan het trainen met een nieuwe, sterkere en veel snellere skelter, waarmee ze deelnam aan de kampioensrace in Oostenrijk tegen het einde van het jaar Clubsport Austria Championship. Ondanks het kleine aantal ronden op het voor haar nieuwe circuit van Stiermarken, eindigde ze de eerste race op een veelbelovende tweede plaats, en door fouten, die voornamelijk te wijten waren aan een gebrek aan ervaring, eindigde ze het kampioenschap op de derde plaats algemeen.

Over een paar weken zullen jullie kunnen duimen voor de meiden, wanneer de eerste wedstrijden van het kartkampioenschap van dit jaar plaatsvinden.

Als u wilt, kunt u via PayPal snel en veilig aan ons doneren. Elke bijdrage helpt ons, jouw team World of Speed!