Quartararo waarschuwt Yamaha: Verbeter de motor, anders vertrek ik!

Auteur van het artikel: , gepubliceerd op 18 november 2021.

Fabio Quartararo heeft een contract met Yamaha tot het einde van het seizoen 2022 en de huidige wereldkampioen is niet onder de indruk van de voortgang na de eerste testdag van het motorfietsprototype voor volgend seizoen, dus hij wil verbeteringen zien voordat hij de samenwerking verlengt .

De Fransman werd pas negende na de eerste dag van de twee, 0.7 seconden achterstand op de tijd van Takaaki Nakagami. Nadat de testdag was afgelopen, zei hij dat de motorfiets vrijwel hetzelfde is als in september, toen hij hem testte in Misano en Yamaha waarschuwde dat een gebrek aan ontwikkelingsvooruitgang zijn toekomst in hun team zou kunnen beïnvloeden.

"Voor nu is het iets te vroeg om over een nieuw contract na te denken", zei hij. “Ik wil geen nieuw contract tekenen voor Maleisië, omdat ik vooruitgang wil zien in de ontwikkeling van de motorfiets. Ik denk niet dat het ongebruikelijk is dat we geen contract voor 2023 tekenen terwijl het seizoen 2022 nog niet eens is begonnen. Ik weet hoeveel ik waard ben, dus ik wacht nog even af ​​om in Sepang te zien of de motor beter wordt. Ik eis belangrijke veranderingen en voor andere dingen zou ik graag zien dat ze op zijn minst een inspanning leveren en op zijn minst een minimale verbetering bieden. Maar als ik zie dat ze met de ontwikkeling een heel andere richting inslaan, dan kan dat gevolgen hebben voor mijn toekomst bij Yamaha.”

De Fransman zou graag een krachtigere aandrijflijn zien, nadat het gebrek aan vermogen dit seizoen vooral tot uiting kwam in de eindsnelheid, die zeker 8km/u lager lag dan die van Ducati.